קאפקייק שקדים

24 מנות

רכיבים

  • 3.5 כוסות קמח עוגות מנופה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • כוס משקה שקדים Almond Breeze
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית תמצית שקדים
  • כוס של חמאה לא מומלחת
  • כוס וחצי של סוכר
  • 8 חלבוני ביצה L, בטמפרטורת החדר
  • ½ כפית קרם טרטר
  • ¼ כוס ממרח שקדים מוכן מגולגל לכדורים

ציפוי לבן:

  • 5 כפיות מים
  • ¼ כפית קרם טרטר
  • כוס ושליש של סוכר
  • 2 חלבוני ביצה L, בטמפרטורת החדר
  • כפית סירופ תירס בהיר
  • כפית תמצית וניל

שקדים מצופים סוכר:

  • 3.5 כוסות שקדים חתוכים
  • כוס סוכר

הוראות הכנה

  • מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.
  • מנפים קמח, אבקת אפייה, ומלח על נייר אפייה. בקערה קטנה או כוס מדידה, מערבבים משקה שקדים, תמצית וניל ושקדים.
  • בקערת מיקסר, טורפים חמאה עד לקבלת מרקם קרמי.
  • מוסיפים כוס סוכר ומערבבים במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת.
  • מוסיפים את תערובת הקמח בשלושה חלקים, עם תערובת משקה השקדים, ומערבבים במהירות נמוכה לאחר שמוסיפים כל חלק. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  • שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים היטב.
  • מערבבים חלבוני ביצה וקרם טרטר בקערת המיקסר עד להתייצבות השכבה העליונה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר, מערבבים במהירות גבוהה עד שהשכבה העליונה מתקשה אבל לא מתייבשת.
  • באמצעות מרית מגומי מערבבים ¼ מחלבוני הביצה לתערובת העוגה בקערה הגדולה. לאחר מכן מוסיפים את שאר החלבונים עד שהתערובת מעורבבת היטב.
  • ממלאים חצי מכל קאפקייק עם התערובת ואופים במשך 5 דקות.
  • מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות את ממרח השקדים המוכן על מרכזו של כל קאפקייק.
  • מוסיפים את התערובת כך שהתבנית תהיה ⅔-¾ מלאה. אופים למשך 15-18 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מניחים לקירור ל-10 דקות ומעבירים לרשת עד שיתקרר לחלוטין.
  • מכינים ציפוי ושקדים מצופים סוכר. מצפים ומפזרים שקדים מעל.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים
מתכונים טעימים נוספים