שוקו חם ושקדים

מנה אחת

רכיבים

  • 135 גרם שוקולד מריר, או שוקולד מתוק למחצה – חתוך לקוביות
  • 5 מ"ל קקאו ללא סוכר (יש לשמור קצת לקישוט בסוף)
  • 475 מ"ל משקה שקדים Almond Breeze
  • 5 מ"ל תמצית וניל

 

לשקדים מצופים שוקולד:

  • 75 גרם שקדים קלויים
  • 20 גרם שוקולד מריר, או מתוק למחצה – חתוך לקוביות

 

הוראות הכנה

  • מניחים את השוקולד ואת הקקאו בקערה.
  • מביאים את משקה השקדים לרתיחה בסיר.
  • לאחר מכן, מוזגים את משקה השקדים לקערה ביחד עם חתיכות השוקולד והקקאו, ומערבבים היטב הכל ביחד עד להקצפה.
  • תוך כדי, מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים.
  • במידה ויש לכם בלנדר או מיקסר ידני מומלץ לעשות בו שימוש לצורך ההקצפה.
  • מוזגים את התכולה לספלים ומגישים.
  • ניתן להוסיף את הקקאו כקישוט ובצד להגיש גם שקדים מצופים בשוקולד.

הכנה של שקדים מצופים שוקולד:

  • בסיר קטן, מניחים 20 גרם שוקולד, לפי יחס של 1 ס"מ מים.
  • מחממים על אש נמוכה ומערבבים את חתיכות השוקולד עד שהן נמסות לכדי תערובת אחת.
  • מורידים את הסיר מהאש, ובזריזות טובלים את השקדים (כל פעם רק את מחצית השקד) בשוקולד הנמס.
  • מניחים את השקדים לייבוש על נייר אפייה ומגישים.

הכנה של שקדים קלויים:

  • מפזרים את השקדים על תבנית אפייה לא משומנת.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה של השקדים.
  • מערבבים את השקדים פעם או פעמיים כדי לוודא שישחימו ויהפכו להיות קלויים היטב.
  • שימו לב, יש להניח את השקדים לקירור בצד, עד שיתקשו.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים