לפתן מיקס פירות יער וקרם צ'יה

2 מנות

רכיבים

  • 250 מ"ל מיקס פירות יער – טריים או קפואים
  • 60 מ"ל מיץ תפוזים
  • 15 מ"ל דבש (או יותר אם רוצים להגביר מתיקות)
  • קליפת תפוז מגורדת
  • 15 מ"ל זרעי צ'יה

קרם צ'יה:

  • 30 מ"ל דבש
  • 45 מ"ל חמאת שקדים מומסת
  • 375 מ"ל משקה שקדים Almond Breeze
  • 5 מ"ל ממרח וניל
  • 90 מ"ל זרעי צ'יה
  • פירות יער נוספים, דבש, קליפת תפוז, שקדים קלויים ומפוררים להגשה

*ניתן להחליף את חמאת השקדים בחמאת בוטנים או חמאת מקדמיה

הוראות הכנה

  • בסיר קטן שמים פירות יער, מיץ תפוזים, דבש וקליפת תפוז.
  • מבשלים על להבה נמוכה במשך 5-10 דקות או עד להסמכה קלה.
  • מוסיפים זרעי צ'יה ומערבבים.
  • מוזגים את התערובת לשתי כוסות זכוכית ומניחים להתקרר.
  • מניחים במקרר עד שהתערובת מתייצבת.
  • ממיסים דבש וחמאת שקדים.
  • מאחדים עם משקה שקדים וממרח וניל.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים זרעי צ'יה ומערבבים.
  • מניחים במקרר במשך 30 דקות.
  • מוציאים מהמקרר ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת היציבה לכוסות הגשה.
  • מכסים ומניחים במקרר במשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
  • מגישים עם עוד חמאת שקדים ומקשטים עם אקסטרה פירות יער, קליפת תפוז ושקדים קלויים ומפוררים.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים