מאפינס בננה ופטל

12 מנות

רכיבים

  • ½ כוס (120 מ"ל) משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
  • כפית פשתן טחון
  • 2 בננות בשלות
  • כפית תמצית וניל
  • ½ כוס (120) מ"ל שמן קוקוס נמס
  • ¾ כוס סוכר
  • כוס וחצי של קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח פחמתי
  • ¼ כפית מלח שולחן
  • 160 גרם פטל חצוי

הוראות הכנה

  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
  • מסדרים כוסות נייר בתבנית מאפינס.
  • בקערה קטנה, מערבבים כפית פשתן טחון עם 3 כפיות מים ומשאירים למשך 3 דקות.
  • מועכים את הבננה בקערה גדולה.
  • מוסיפים משקה שקדים, שמן קוקוס נמס, תמצית וניל ואת תערובת הפשתן ומערבבים היטב.   
  • בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח פחמתי ומלח שולחן.
  • בעדינות מוזגים את המרכיבים הרטובים ליבשים. מוסיפים פטל. מערבבים בעדינות.
  • מוזגים 2 כפיות מהתערובת לכל כוס נייר.
  • אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפינס.
  • מניחים לקירור בצד.
  • ניתן להגיש חם או קר עם מרגרינה טבעונית וריבת פטל.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים