קאפקייק שקדים
24 מנות
רכיבים
- 3.5 כוסות קמח עוגות מנופה
- כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- כוס משקה שקדים Almond Breeze
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית תמצית שקדים
- כוס של חמאה לא מומלחת
- כוס וחצי של סוכר
- 8 חלבוני ביצה L, בטמפרטורת החדר
- ½ כפית קרם טרטר
- ¼ כוס ממרח שקדים מוכן מגולגל לכדורים
ציפוי לבן:
- 5 כפיות מים
- ¼ כפית קרם טרטר
- כוס ושליש של סוכר
- 2 חלבוני ביצה L, בטמפרטורת החדר
- כפית סירופ תירס בהיר
- כפית תמצית וניל
שקדים מצופים סוכר:
- 3.5 כוסות שקדים חתוכים
- כוס סוכר
הוראות הכנה
- מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.
- מנפים קמח, אבקת אפייה, ומלח על נייר אפייה. בקערה קטנה או כוס מדידה, מערבבים משקה שקדים, תמצית וניל ושקדים.
- בקערת מיקסר, טורפים חמאה עד לקבלת מרקם קרמי.
- מוסיפים כוס סוכר ומערבבים במהירות גבוהה עד שהתערובת תופחת.
- מוסיפים את תערובת הקמח בשלושה חלקים, עם תערובת משקה השקדים, ומערבבים במהירות נמוכה לאחר שמוסיפים כל חלק. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
- שוטפים את קערת המיקסר ומייבשים היטב.
- מערבבים חלבוני ביצה וקרם טרטר בקערת המיקסר עד להתייצבות השכבה העליונה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר, מערבבים במהירות גבוהה עד שהשכבה העליונה מתקשה אבל לא מתייבשת.
- באמצעות מרית מגומי מערבבים ¼ מחלבוני הביצה לתערובת העוגה בקערה הגדולה. לאחר מכן מוסיפים את שאר החלבונים עד שהתערובת מעורבבת היטב.
- ממלאים חצי מכל קאפקייק עם התערובת ואופים במשך 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומורחים בעדינות את ממרח השקדים המוכן על מרכזו של כל קאפקייק.
- מוסיפים את התערובת כך שהתבנית תהיה ⅔-¾ מלאה. אופים למשך 15-18 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי. מניחים לקירור ל-10 דקות ומעבירים לרשת עד שיתקרר לחלוטין.
- מכינים ציפוי ושקדים מצופים סוכר. מצפים ומפזרים שקדים מעל.