שוקו חם ושקדים
מנה אחת
רכיבים
- 135 גרם שוקולד מריר, או שוקולד מתוק למחצה – חתוך לקוביות
- 5 מ”ל קקאו ללא סוכר (יש לשמור קצת לקישוט בסוף)
- 475 מ”ל משקה שקדים Almond Breeze
- 5 מ”ל תמצית וניל
לשקדים מצופים שוקולד:
- 75 גרם שקדים קלויים
- 20 גרם שוקולד מריר, או מתוק למחצה – חתוך לקוביות
הוראות הכנה
- מניחים את השוקולד ואת הקקאו בקערה.
- מביאים את משקה השקדים לרתיחה בסיר.
- לאחר מכן, מוזגים את משקה השקדים לקערה ביחד עם חתיכות השוקולד והקקאו, ומערבבים היטב הכל ביחד עד להקצפה.
- תוך כדי, מוסיפים גם את תמצית הוניל ומערבבים.
- במידה ויש לכם בלנדר או מיקסר ידני מומלץ לעשות בו שימוש לצורך ההקצפה.
- מוזגים את התכולה לספלים ומגישים.
- ניתן להוסיף את הקקאו כקישוט ובצד להגיש גם שקדים מצופים בשוקולד.
הכנה של שקדים מצופים שוקולד:
- בסיר קטן, מניחים 20 גרם שוקולד, לפי יחס של 1 ס”מ מים.
- מחממים על אש נמוכה ומערבבים את חתיכות השוקולד עד שהן נמסות לכדי תערובת אחת.
- מורידים את הסיר מהאש, ובזריזות טובלים את השקדים (כל פעם רק את מחצית השקד) בשוקולד הנמס.
- מניחים את השקדים לייבוש על נייר אפייה ומגישים.
הכנה של שקדים קלויים:
- מפזרים את השקדים על תבנית אפייה לא משומנת.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד להזהבה של השקדים.
- מערבבים את השקדים פעם או פעמיים כדי לוודא שישחימו ויהפכו להיות קלויים היטב.
- שימו לב, יש להניח את השקדים לקירור בצד, עד שיתקשו.