קאפקייק שוקולד
12 קאפקייקס | זמן הכנה: שעה | זמן אפייה: 15 דקות
רכיבים
קאפקייק:
- כוס משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
- כפית חומץ לבן לבישול
- ⅓ כוס שמן קנולה
- ¾ כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- כוס קמח עוגות
- ⅓ כוס אבקת קקאו
- ¾ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כפית אבקת אפייה
- קמצוץ מלח
ציפוי:
- ½ כוס חמאה רכה
- 230 גרם גבינת שמנת רכה
- כוס אבקת סוכר
- ½ כפית וניל
- ½ כפית תמצית מנטה
- שמנת להקצפה
- אופציונלי: סוכריות לקישוט
הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מסדרים נייר אפייה על תבנית של 12 מאפינס, ומניחים בצד.
- בקערה גדולה, מקציפים שמן וסוכר. מוסיפים וניל.
- בכוס מדידה, מערבבים משקה שקדים Almond Breeze וחומץ לבן. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הרכיבים היבשים.
- מוסיפים בהדרגה את התערובת הרטובה והיבשה, כאשר מתחילים ומסיימים עם התערובת היבשה.
- מוזגים באופן שווה לתבנית המוכנה, ואופים במשך 12-15 דקות או עד שקיסם יוצא לח עם פירורים. מקררים לחלוטין לפני הציפוי.
- בעבור הציפוי, מקציפים את הרכיבים בקערה גדולה 3-5 דקות או עד לקבלת מרקם חלק ואוורירי. מצפים את הקאפקייקס, ומפזרים מעל סוכריות לקישוט.