טארט משקה שקדים

טארט פודינג שקדים הוא מאפה מהיר, קליל וטעים. המתכון המקורי כולל חלב אבל הגרסה הזו כוללת משקה שקדים במקום.

רכיבים

מאפה:

  • 4 כוסות קמח
  • ½ כפית מלח
  • כפית וחצי של קרם טרטר
  • 2 ורבע כוסות חמאה
  • כפית מי קרח

מילוי:

  • 6.5 כוסות משקה שקדים Almond Breeze
  • 3 כפיות חמאה
  • ½ כפית מלח
  • מקל קינמון
  • 6 כפיות אבקת פודינג
  • 6 כפיות קורנפלור
  • 6 כפיות קמח
  • 4 כפיות משקה שקדים Almond Breeze
  • כוס סוכר (מחולקת לשניים)
  • 7 ביצים מופרדות
  • כפית תמצית שקדים
  • קינמון טחון לקישוט

הוראות הכנה

מאפה:

  • מערבבים קמח, מלח וקרם טרטר בקערה גדולה. מוסיפים חתיכות חמאה.
  • מערבבים עם הידיים חמאה עם קמח עד שהתערובת מדמה פירורי לחם שמעורבבים גס.
  • מוסיפים את מי הקרח לבצק עד שהוא מתקשה. מכסים ומניחים במקרר במשך שעה.
  • כשמוכן, מגלגלים את המאפה ויוצרים צורת מלבן על משטח מקומח.
  • מקפלים לצורת מעטפה כאשר הצדדים הפתוחים פונים אליכם, ומגלגלים שוב. חוזרים על התהליך פעמיים. בפעם האחרונה, מגלגלים לעובי של כ-½ ס”מ.
  • משתמשים בשתי צלחות פשטידה גדולות, או בשלוש קטנות, ממקמים אותן עם הפנים כלפי מטה על הבצק, מודדים ½ ס”מ מסביב לקצה, וחותכים את הבצק בהתאם.
  • מניחים את המאפים על הצלחות, ומכניסים למקרר עד שהם מוכנים.

מילוי:

  • מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מביאים את כוסות משקה השקדים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מוסיפים חמאה, מלח ומקל קינמון.
  • מערבבים אבקת פודינג, קורנפלור וקמח, ומוסיפים את כפיות משקה השקדים בהדרגה על מנת ליצור ממרח. לאחר מכן מוסיפים מעט מהתערובת שהורתחה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הממרח לסיר עם התערובת שהורתחה. מוסיפים חצי כוס סוכר לתערובת ומערבבים היטב עד שהתערובת מתעבה.מכניסים את מקל הקינמון.
  • טורפים את חלבון הביצים בקערה עד להקשחה, ובהדרגה מוסיפים את שאר הסוכר. מניחים בצד.
  • בקערה נפרדת, טורפים את חלמון הביצים. מוסיפים את התערובת החמה לחלמון על מנת לחמם אותו, ולאחר מכן מוסיפים את החלמון לתערובת החמה ומערבבים במהירות.
  • מוסיפים את תמצית השקדים והחלבון, ומערבבים.
  • מוזגים את המילוי לתוך כיסוניות הפשטידה ואופים ב-205 מעלות במשך 15 דקות.
  • לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות נוספות. מניחים לקירור בצד, עד להתייצבות. מפזרים קינמון לקישוט.

שתפו מתכון בחזרה למתכונים