מאפינס בננה ופטל
12 מנות
רכיבים
- ½ כוס (120 מ”ל) משקה שקדים Almond Breeze ללא תוספת סוכר
- כפית פשתן טחון
- 2 בננות בשלות
- כפית תמצית וניל
- ½ כוס (120) מ”ל שמן קוקוס נמס
- ¾ כוס סוכר
- כוס וחצי של קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית מלח פחמתי
- ¼ כפית מלח שולחן
- 160 גרם פטל חצוי
הוראות הכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
- מסדרים כוסות נייר בתבנית מאפינס.
- בקערה קטנה, מערבבים כפית פשתן טחון עם 3 כפיות מים ומשאירים למשך 3 דקות.
- מועכים את הבננה בקערה גדולה.
- מוסיפים משקה שקדים, שמן קוקוס נמס, תמצית וניל ואת תערובת הפשתן ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, מלח פחמתי ומלח שולחן.
- בעדינות מוזגים את המרכיבים הרטובים ליבשים. מוסיפים פטל. מערבבים בעדינות.
- מוזגים 2 כפיות מהתערובת לכל כוס נייר.
- אופים במשך 25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהמאפינס.
- מניחים לקירור בצד.
- ניתן להגיש חם או קר עם מרגרינה טבעונית וריבת פטל.